Tuesday, June 09, 2009

eksiden lagi...hmm

tarikh 3 jun xmungkin dapat kulupakan..
terasa malangnya diriku..
dah la sebelum ni terjatuh tangga..luka xelok lagi..dah kene timpa tangga..hmm
hehe..apeda cite pasal tangga..
tapi nak wat camne kan..bende nak jadi..
pertama kali dalam hidup aku..aku eksiden 2 kali dalam satu hari..
or dengan lebih jelas..dalam satu jam..kesian aku kan..hehe
walaupun aku xmengalami kecederaan yg teruk, namun moto kesayanganku..
adoii...xdapat nak diungkapkan dengan kata2..
motor tu la bini aku semenjak aku bergelar single nih..
segala kasih dan sayangku sume aku curahkan kat atas moto ni..hehe
sedih hati aku ni, bole tgk moto aku jadi camni..tapi nak wat camne kan..
first eksiden, aku tergolek kat selekoh..hmm, jahanam segala ape yg ade kat belah kiri moto aku..
2nd eksiden plak blanggar ngan van hospital,adoii..dapatla gak aku merasa jadi superman untuk kedua kalinya selepas first eksiden aku yg dulu2 tu..
jahanam plak handling aku..habis jahanam coverset depan aku.fork bengkok..ishk2
walaupun orang cakap,bersyukurla ko xde pape..moto tu leh repair..
tapi dalam hati aku... moto nih dah jadi sebahagian dari hidup aku..
senangla cakap..tapi dengan status penanam anggur aku skang ni memang dah cukup memeningkan kepala aku nih...



mungkin sebab moto aku ni nak kaler baru nih..hehe..
nak cakap jela, xyahla eksiden2...barang spare ko dahla mahal..
tuan ko tu pun xbekerja lagi..xkesian ke kat tuan kau tu..

arini aku nak gi interview..as qc jek..
harap2 dapat..walau xsebesar keje lame aku dulu..
xpe moto kesayangku...nanti bile dah dapat keje nih..
first gaji..akanku makeup ko baik punye...hehe (berangan jap)

pas interview ni plak, nak kene gi train untuk lesen motor plak..hehe
walaupun dah lame bawak moto..walaupun dah lama aku memegang lesen L...
walaupun dah banyak kali aku membawa penumpang, even sampai ke putrajaya..
sebaik xpenah kene tahan..syukur beb, sebelum pape terjadi..baik aku selesaikan
hajat aku yg dah lame tertangguh ni, bukan pe..baru skang cukup ongkosnya.. (orang support)..hehe

bz la nampaknye aku arini..caiyok2..alamak, lupe plak aku nak tido..interview 3 jam jek lagi...adios....mmuah

before aku tamatkan thread nih..aku nak share lagu peberet aku waktu nih..

Ungu - Waktu Yang Dinanti

cinta yang tulus dalam hatiku
membuang semua hasrat mimpiku
‘tuk bisa menyatakan sayang
‘tuk bisa mengungkapkan semua pada dirimu

tak mungkin bagiku ’tuk memilikimu
segala rasa yang pasti tak mungkin
‘tuk bisa kau terima semua
‘tuk bisa ku nyatakan rasa ku cinta kamu

ref:
ketika bunga tak bermekar lagi
dan dunia tak mungkin berputar lagi
saat cinta tak membakar hati ini
kau kan tahu betapa aku mencintaimu
betapa aku menginginkan kamu

tak mungkin bagiku ’tuk memilikimu
segala rasa yang pasti tak mungkin
‘tuk bisa kau terima semua
‘tuk bisa ku nyatakan rasa ku cinta kamu




Klik disini untuk download mp3

No comments: