Monday, June 07, 2010

Dari Novel ke Filem (Lagenda Budak Setan)

satu lagi movie yang aku rasa bakal menitiskan air mata kesemua jiwangers2 yang ade kat malaysia ni...novel yg mempunyai 3 siri ni Lagenda Budak Setan, Katerina & Kasyah dan Lagenda Berakhir (kalo xsilap aku) dulu penah menjadi satu fenomena pada awal 90 'an. Kalo xsilap aku, waktu tu aku sekolah rendah lagi agaknye. Bayangkan ntah brape lame novel ni dah wujud sampailah baru2 ni akhirnye filem lagenda budak setan diterbitkan.. aku yakin sume peminat AA mesti serbu ke pawagam yg berdekatan.. cakap pasal orang, aku sendiri pun xtgk lagi filem ni.. hehe..cakap nk berapi je kan..xpe2, lagi 2 hari aku konfem pegi tgk...

tapi menurut cerita adik aku yg dh pegi tgk, cite ni cam ade sequel nye...wah, macam best jekan..adakah cite ni dapat mengatasi cite adamaya..huhu, xtau la aku..nk bagi komen xtengok lg, tapi kalo tanya pasal adamaya, aku baru jek abiskan episod ke 23 semalam, dan aku mmg nk bagi kredit kat pengarah die...memang best wooo, kire hampir2 nk menitis jugak...choitt...kantoi...huhu..ade aku kisah..lalala

ape ntah aku bebel banyak2 ni, padahal niat aku juz nak share OST lagu Lagenda Budak Setan jek...ape da...xsilap aku ade 2 version, satu laki dan satu laki perempuan..yang ku punye version lelaki sbab lagi syahdu kot..huhu..ape2 hal, enjoy...

Bila Cinta



Bila Cinta
OST Lagenda Budak Setan

Bila cinta kini
Tak lagi bermakna
Yang ku rasa kini
Hanyalah nestapa
Ditinggalkan cinta masa lalu

Dulu kau tawarkan
Manisnya janjimu
Dan ku sambut itu
Dengan segenap hatiku
Hingga engkau pergi
Tinggalkanku

Hilangnya cintamu
Menusuk hatiku
Hinggaku memilih
Cinta yang fana

Perginya dirimu
Merobek jantungku
Hingga ku terjatuh
Dalam harapan

Kusebut namamu
Di setiap doaku
Dan ku kan setia
Kenangan tentangmu
Yang ku dapat
Khayalan bayangmu

Hilangnya cintamu
Menusuk hatiku
Hinggaku memilih
Cinta yang fana

Perginya dirimu
Merobek jantungku
Hingga ku terjatuh
Dalam harapan

Uuu…
Dalam harapan 2x

Hilangnya cintamu
Menusuk hatiku
Hinggaku memilih
Cinta yang fana

Perginya dirimu
Merobek jantungku
Hingga ku terjatuh
Dalam harapan 2x


2 comments:

fahmi087 said...

hehe aku tak suka lagu dia... :D

. said...

ek eleh..pe kes..sedap pe