Sunday, June 13, 2010

harapan dan impian

kadang2
dalam mcapai sesuatu yg kita inginkan
kita akan melakukan apa sahaja bagi mencapai keinginan tersebut
walau kadang2 kita terpaksa
melangggar prinsip hidup kita
atau sanggup melanggar tatasusila 
seorang manusia biasa
namun di penghujungnya
kita harus melihat 
adakah di hujung jalan tersebut
atau apabila kita menggenggam impian yg diimpikan
adakah ianya berbaloi 
dengan apa yang kita usahakan
untuk mendapatkannya..
dan dalam tanpa kita sedar
rupa2nya ianya taklah seindah yg diimpikan

3 comments:

fahmi087 said...

hehe... mcm mana pula klu keadaan tu kadang2 menyebabkan kita terpaksa korbankan prinsip hidup kita.... Aku pernah menyesal n lost confident sbb langgar prinsip yg aku pegang.... dah kena bina balik... :D

. said...

ha..tu sebabla...
fikir dulu sebelum bertindak..
kadang2 kita jadi buta
sebab terlalu mengejar benda yg kita
xpasti, smpai sanggup korbankan prinsip hidup kita..
akhirnye...kita xde pape...

Fahmi Raazali said...

hehe.... actually yg menyebabkan aku down tu bukan perkara2 utama yg aku pegang.... ia merupakan perkara2 sampingan yg membuatkan aku jd lebih yakin.... dgn diri sendiri... :-D

Walau apa pun oleh sebab benda tu dah terjadi... biarkan je la ia berlalu pergi... ada benda yg dpt aku ambil iktibar dr pengalaman tu...

Human psikologi :-D